top of page
  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • Google+ - White Circle
  • Instagram - White Circle
מוזמנים לקרוא
פורסמו לאחרונה
תגיות

היי טקיסטיות בגולן - יש דבר כזה

  • לגור בגולן
  • Dec 5, 2017
  • 2 min read

על המקלדת: הילה קראין, 41

אי שם בגולן: רמות קצת עליי"לפני שש שנים, עברתי לגולן, מהיישוב חדיד, ליד שהם, עם בעלי עומר, בן רמות ועם שלוש הבנות שלנו".

תחום התמחות בהייטק

"אני מתמחה במערכות מידע, ה'מיני חברת הייטק', שנמצאת בתוך ארגונים גדולים, שכוללת את אנשי התוכנה, שנותנים את השירות ליתר הארגון.

יש תחומים של מערכות מידע ואני מתמחה באינטגרציה, שזה התחום שמקשר בין כל מערכות המידע בארגון. אני עובדת כבר 11 שנים ב'יעל תוכנה', חברת התוכנה הכי ותיקה בארץ, שממוקמת בכפר סבא ואחד התחומים שלה הוא אינטגרציה. "עבדתי הרבה שנים בחברת 'אורנג'' שהפכה ל'פרטנר', בתפקידים מגוונים. התחלתי כמפתחת, התקדמתי לתפקיד ראש צוות ובסוף, שימשתי כארכיטקטית של המחלקה, שמספקת פתרונות גדולים של אינטגרציה.

בחברות סלולר הצרכים של אינטגרציה גדולים ומורכבים. אני הייתי בונה ומאפיינת פתרונות ומעבירה אותם לפיתוח אצל המפתחים. "לפני שש שנים, כשנולדה הבת הצעירה שלנו, עברנו לגור בגולן. המשכתי עוד שלוש שנים לעבוד מהבית עבור 'פרטנר' ואז עברתי לעבוד מטעם 'יעל תוכנה' בחברת 'טאוור סמי קונדקטר' במגדל העמק, חברה שמייצרת רכיבים אלקטרוניים".

להיות הייטקיסטית בגולן

"זה מאתגר. אם זה היה לצורך הקריירה בלבד, זה לא היה צעד מתבקש. אבל זה מוסיף לדברים אחרים ויוצר איזון אחר בחיים שלי. יש לי הרבה יותר זמן לילדות ואני עדיין מצליחה לשלב את הקריירה בחיים. החלום שלי הוא להביא לידי ביטוי את היכולות שלי קרוב לבית, להביא את בשורת האינטגרציה לגליל ולתרום מהניסיון שלי לחברות קטנות יותר באזור. כרגע, הנקודה הכי צפונית שלי היא מגדל העמק".

"הבנו שאנחנו צריכים להרים את הכפפה ביחד ושם התחיל להירקם רעיון הקהילה ההייטקיסטית-טכנולוגית של הגולן - ליצור תשתית של יזמים ומשקיעים בהייטק בגולן. יש בגולן אנשים מאוד מעניינים בתחום ההייטק והטכנולוגיה וצריך להכיר אותם ולהוציא אותם מהמרתפים שבהם הם עובדים לבד.

"אם תהיה היכרות ושיח, יש לכל אחד מהם אפשרות להביא לפה חברות, מיזמים, לגרום לאנשים עם רעיונות, או יוזמות שמשקיעים בהן, לעשות את זה פה בגולן ולא לברוח לחיפה, או ליוקנעם.

""כשעבדתי ב'אורנג'', שהייתה 'בית הספר' הראשון שלי, אחרי הלימודים של מדעי המחשב, היינו כמות יפה של נשים. במחלקת מערכות המידע היו 400 איש. אחרי שנה, ישבתי בישיבות וראיתי שאנחנו רוב נשי, כולל המנהלת של כל המחלקה. במרכז הארץ, התחום של מערכות המידע מאוד שוויוני. בצפון, יש לנו עוד המון עבודה. פה, אנחנו ממש מיעוט ואני מאוד מקווה שיותר נשים ישתלבו בתחום ההייטק, גם פה בגולן ובצפון. עד לא מזמן, בכלל לא הכרתי אנשים מתחום ההייטק בגולן וכעת, עם הקמת קהילת ההייטק, אני נחשפת לאנשים שעובדים בתחום שלי וזה משמח".

 
 
 

Comments


bottom of page